Поділитись:

Не анексований, а окупований: пояснили, як зараз правильно називати Крим

П'ятниця, 20 листопада 2020, 17:42
Не анексований, а окупований: пояснили, як зараз правильно називати Крим

Використання терміну «анексований» щодо українського півострова Крим – регулярна помилка, якої припускаються як засоби масової інформації, так і експертне середовище. 

Згідно із українським законодавством, Кримський півострів, включно із містом Севастополь, є тимчасово окупованими Російською федерацією територіями України, – наголосили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

«Єдина країна, яка називає Крим і Севастополь анексованими, – це Російська Федерація. Вся міжнародна спільнота використовує формулювання «тимчасово окуповані території» як щодо півострова, так і щодо Донбасу. Дозволяється також використання формулювання «спроба анексії» щодо Криму, але не «анексія». Це вкрай важливо і для нас зокрема. Це підкреслює відповідні зобов’язання РФ за міжнародним гуманітарним правом», – наголосив заступник міністра Ігор Яременко. 

Яременко також нагадав, що визначення «анексія» фактично продовжує російський наратив про те, що питання повернення Криму та Севастополя до України начебто є закритим.

«Ми з цим абсолютно не згодні, а отже наполегливо просимо користуватися терміном «тимчасова окупація», адже Крим, я певен, повернеться під контроль України», – резюмував Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів