Поділитись:

На Волині – дефіцит вакцини проти грипу

Четвер, 19 листопада 2020, 14:00

Від початку вересня Волинь отримала близько тисячі доз вакцини від грипу.

Це лише половина від необхідної кількості, – розповів директор державного фармацевтичного підприємства "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк. Вакцини наразі немає в продажі у жодній луцькій аптеці мережі "Волиньфармпостач", – інформує Суспільне. 

Зі слів Михайла Півнюка, нині бракує доз вакцини для спеціалізованих закладів і підприємств області, які щороку закуповували її для своїх працівників і підопічних:

"Це інтернати, школи, геріатричний, психдиспансер. Майже 600 доз потрібні були на ці заклади, і близько 700 доз для підприємств специфічної інфраструктури".

На фармацевтичному підприємстві кажуть, що у зв'язку із пандемією COVID-19, попит на вакцину від грипу зріс в усьому світі.

Як розповіла Суспільному лікарка загальної практики сімейної медицини Тетяна Кравчук, в окремих аптеках Луцька вакцину таки можна знайти, але пацієнти замовляють її завчасно.

"На сьогодні ми маємо дві вакцини – чотирьохвалентна і трьохвалентна, у нас прогнозується спалах чотирьох штамів вірусів грипу", – каже медичка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07:30
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03