Поділитись:

Центральний парк Луцька пропонують засадити квітучими павловніями

Середа, 18 листопада 2020, 11:15
Центральний парк Луцька пропонують засадити квітучими павловніями

У Центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки пропонують висадити павловнії. 

Таку ідею "підкинув" активіст Ігор Алєксєєв. 

"Я думаю, якісь перспективні плани розвитку й подальшої реконструкції рекреаційних зон у міської влади є, й, сподіваюся, задуми повноцінного озеленення також. На жаль, кількість уражених омелою рослин загалом по місту, а особливо в центральному парку – катастрофічна, й багато з них врятувати практично неможливо", – написав він у фейсбуці. 

Відтак чоловік пропонує висадити в парку і не тільки павловнію. 

"Темпи росту цього дерева просто космічні, прекрасна крона та цвіт, невисока вартість саджанців. За доволі короткий період, 3-6 років, ми отримаємо якісно інший парк й дійсно потужні легені міста. + туристична родзинка. Особисто я готовий долучитись в будь-якій іпостасі", – зазначив Ігор Алєксєєв.

Довідково:

Павловнія – листопадне дерево 10-25 м заввишки, з великими листками довжиною до 80 см (у павловнії повстяної), розміщеними на гілках один навпроти одного. Цвіте ранньою весною, квіти зібрані у волоті 10-30 см завдовжки, мають циліндричну форму, світло-фіолетові, схожі на квіти наперстянки. Плід – суха коробочка, що містить тисячі дрібних "пухнастих" насінин. Восени коробочки липкі, мають коричневе забарвлення. Розтріскуються висячи на дереві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів