Поділитись:

Кабан на плоту: звідки він «приплив» до Луцька

Вівторок, 17 листопада 2020, 12:00
Кабан на плоту: звідки він «приплив» до Луцька

Днями у волинському фейсбуці вкотре з'явилася нова світлина кабана, який пливе Стиром на плоту. «Ніщо не зупинить вепра, що прямує Стиром до Луцька!» – йшлося у підписі під фото. 

Однак воно – фейкове. Точніше така світлина дійсно є, однак зробили її у Польщі. Тварина на плоту – штучна туристична принада. Історію про загадкового кабана розповіли журналісти у спільноті «По той бік новин».

Фігуру кабана, що дрейфує озером Єзьорек (Вармінсько-Мазурське воєводство, Польща) сфотографувала Г. Ковальська. Одним із перших знімок опублікувало видання Ostróda News: «То манекен чи справжній кабан? Як гадаєте?» – запитали журналісти. 

Жалісливі читачі, не докопавшись до суті, почали бити на сполох – вони переживали, що вепру загрожує небезпека. Через хибну тривогу на місце навіть виїхав спеціальний патруль Ілавського товариства захисту тварин. Вони й з’ясували, що кабан несправжній. Це підтверджує і Віолетта Состек, голова Вепзької сільради, неподалік якої все сталося. Із її слів, кабан – це туристична принада, яка має сприяти розвитку краю. Зазвичай він стоїть на якорі на невеликій платформі неподалік берега. Але часом його зриває з місця і він мандрує за течією. 

Нагадаємо: у серпні 2017 року волинськими соцмережами ширилося фото тіла свині, яке пливе Стиром у селі Підгайці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів