Поділитись:

Словник Collins визначив слово року

Вівторок, 10 листопада 2020, 17:40
Словник Collins визначив слово року

Британський онлайн-словник Collins назвав "локдаун" (lockdown) найпопулярнішим словом 2020 року.

Про це повідомляє Главком.

Локдаун – це режим ізоляції, який вводився в різних країнах через пандемію коронавірусу.

Зазначається, що саме це слово вибрали, бо "такий досвід об'єднав мільярди людей в усьому світі".

"Якщо відбувається локдаун, люди повинні залишатися вдома, якщо їм не потрібно виходити з певних причин, таких як ходити на роботу, купувати їжу або займатися фізичними вправами", – пояснює словник.

У списку претендентів були також інші слова і вирази, пов’язані з пандемією: "коронавірус", "дистанціювання" і "самоізоляція".

У Collins пояснюють, що слово «локдаун» з'явилося з тюремної лексики. Локдаун – це коли ув'язнених не випускають із камер за порушення, але у 2020 році значення цього слова змінилося.

«У свідомості більшості людей локдаун – це захід для охорони здоров'я», – передає пресслужба.

У топ-10 року також потрапили слова, пов'язані з пандемією. Це «коронавірус», «соціальне дистанціонування», «самоізоляція», а також «безстрокова відпустка» (furlough) та «ключовий працівник» – ідеться про лікарів, медсестер, поштарів та інших працівників критично важливих служб.

Також до переліку найбільш вживаних слів потрапили й такі, що не стосуються Covid-19. Наприклад, «Megxit» почали використовувати після того принц Гаррі та Меган Маркл частково відмовилися від королівського статусу.

Також, за версією словника, часто у 2020 році використовували словосполучення «Black Lives Matter» – цей вислів став слоганом антирасистського руху. Крім того, для опису людини, яка знімає короткі відео в TikTok, придумали назву – «TikToker».

Набуло популярності слово «mukbang» – означає онлайн-трансляцію, під час якої ведучий їсть забагато їжі, щоб розвеселити глядачів. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/world/observe/slovnik-collins-nazvav-lokdaun-slovom-2020-roku-717171.html

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів