Поділитись:

COVID-19: за яких умов можна припинити самоізоляцію

Понеділок, 09 листопада 2020, 19:31
COVID-19: за яких умов можна припинити самоізоляцію

Є три критерії, які визначають, коли можна припинити самоізоляцію, щоб не наражати на небезпеку оточуючих.

Про це розповів міністр охорони Максим Степанов, – повідомляє "Українська правда. Життя".

Очільник МОЗ зазначив, що перелічені критерії є рівноцінними, а негативний тест методом полімеразної  ланцюгової реакції (ПЛР) – не обов'язковий. 

При наявності хоча б одного з них, рекомендовано припиняти самоізоляцію та лікування пацієнтів. 

Покази щодо завершення самоізоляції:

1. Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження. 

"Якщо 1 листопада  у вас з'явилися симптоми коронавірусної хвороби, ви не робили ПЛР-тестування та перебуваєте вдома на самоізоляції, а потім через 10 днів у вас немає жодного прояву клінічних симптомів, то ще, рахуючи від цього часу, 3 дні ви можете припиняти самоізоляцію та лікарняний", –пояснив міністр. 

2. Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу при позитивному результаті COVID-19 методом ПЛР без лабораторного обстеження. 

"1 числа з'явилися симптоми, у вас взяли мазок, зробили тест – позитивний. Потім аналогічно, якщо на 10 день немає симптомів, ще рахуєте 3 три дні. Не потрібно робити лабораторне обстеження, якщо вже немає проявів симптомів  протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня захворюваності від дати встановлення діагнозу", – додав Степанов. 

3. Відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату методом ПЛР.

"Повторне тестування методом-ПЛР з метою визначення наявності чи відсутності вірусу в організмі може проводитися не раніше, ніж через 10 днів після появи симптомів або отримання першого позитивного результату на COVID-19", – зазначив глава МОЗ.

Також він додав, що повторне тестування не є обов'язковим для припинення самоізоляції та підтвердження, що ви не можете інфікувати будь-яку іншу людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів