Поділитись:

Заскучилась за карантин: британка викрала матір з будинку для престарілих

П'ятниця, 06 листопада 2020, 01:42
Заскучилась за карантин: британка викрала матір з будинку для престарілих

Поліція заарештувала 73-річну мешканку Великої Британії за те, що вона забрала свою 97-річну матір із будинку для літніх осіб. Жінка пояснила, що сумувала за нею через запроваджені карантинні обмеження.

Інцидент стався 3 листопада, коли Іленія Анджелі разом із донькою приїхала відвідати свою матір до будинку для літніх осіб у Східному Йоркширі, повідомляє Суспільне з посиланням на BBC.

Раніше адміністрація установи обмежила побачення з родичами з міркувань епідеміологічної безпеки. При цьому зберігався дозвіл на зустрічі в окремі години та відеодзвінки, проте такий варіант влаштовував не всіх.

Як згодом пояснила Анджелі, вона вирішила вдатися до "рішучих заходів" через те, що не могла часто бачитись зі своєю матір’ю під час пандемії так часто, як їй хотілося.

"Коли ми прийшли туди, ситуація просто загострилася. Ми цього не планували, це був просто момент сильних емоцій", – пояснила Іленія.

Жінка забрала матір, після чого вся родина вирушила до себе додому. Невдовзі їх затримала поліція, яка приїхала за викликом.

Як розповів помічник головного констебля місцевої поліції Кріс Ноубл, правоохоронці відреагували на повідомлення про напад на будинок для літніх осіб.

"Будинок для літніх осіб повідомив, що жінку, за яку вони несуть юридичну відповідальність, забрала її дочка. Офіцери знайшли обох жінок разом з третьою жінкою поблизу і повідомили їм, що вони повинні повернути жінку в будинок, оскільки це їхній законний обов'язок", – повідомив він.

За словами констебля, ситуація була напруженою та емоційною, оскільки жінка не хотіла, щоб її матір повернули до будинку для літніх осіб. Правоохоронці повідомили, що офіцери "певний час стримували" Анджелі, допоки ситуацію не вдалося взяти під контроль. Згодом її заарештували.

Жінка пояснила, що хотіла б доглядати за своєю матір’ю, яка страждає на деменцію, проте поліція повернула ту до будинку для літніх осіб.

Офіційний представник прем'єр-міністра Великої Британії прокоментував ситуацію, зазначивши, що в уряді "розуміють, наскільки складною є поточна ситуація", і пообіцяли оприлюднити нове керівництво, яке дозволить проводити більше візитів у безпечному та "захищеному від COVID-19" середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
20 лютого 2024
17 лютого 2024
05 лютого 2024
03 лютого 2024
22 січня 2024
04 січня 2024