Поділитись:

Без візитів і ночівлі гостей: Британія повертається до жорсткого локдауну

Понеділок, 02 листопада 2020, 02:54
Без візитів і ночівлі гостей: Британія повертається до жорсткого локдауну

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що з 5 листопада країна посилює карантин, громадянам дозволятиметься виходити лише з дому лише з поважних причин. В уряді сподіваються, що жорсткий карантин завершиться 2 грудня, але обіцяють, що будуть "керуватися фактами".

Як пише Суспільне з посиланням на BBC, паби, ресторани, тренажерні зали, деякі магазини і церкви закриються, але школи, коледжі та університети залишаться відкритими.

Джонсон сказав, що він очікує, що ізоляція триватиме до 2 грудня, після чого буде знову введена регіональна багаторівнева система карантину. Згідно з новими обмеженням:

  • Громадяни повинні залишатися вдома за винятком особливих причин, до яких відносяться робота, яку не можна виконувати вдома, догляд за дітьми або освіта, фізичні вправи на відкритому повітрі, за медичними показаниками, необхідні покупки, надання допомоги вразливим людям або волонтерство, а також відвідування близьких людей.
  • Заборонені зустрічі в приміщенні, однак одна людина може зустрітися з однією людиною з іншої родини на вулиці і в громадському місці.
  • Заборонена роздрібна торгівля, однак можна її продовжувати за принипом безконтактної доставки "натисни і забери".
  • Паби, бари, ресторани будуть закриті, але все одно можуть пропонувати їжу на виніс і доставку, за винятком алкоголю.
  • Заборонена роботу об'єктів відпочинку, тренажерних залів, басейнів, розважальних закладів, салонів краси.
  • Заборонена відкрита робота релігійних споруд, якщо вони не проводять похорони, трансляції богослужінь, індивідуальних молитов, офіційних послуг з догляду за дітьми або основних послуг, таких як, наприклад, здача крові.
  • Будівельні майданчики та виробничі підприємства можуть залишатися відкритими.
  • Весілля і церемонії громадянського партнерства не можуть проводитися, за винятком надзвичайних обставин, а похорони будуть обмежені присутністю 30 осіб.
  • Дітям дозволяється переміщатися між будинками, якщо їхні батьки розлучені.
  • Заборонені ночівля і проживання в іншому будинку, винятком є робочі поїздки.
  • Громадян закликають уникати всіх несуттєвих поїздок на приватному або громадському транспорті.

Водночас уряд вирішив залишити відкритими заклади освіти, зокрема школи. Тим часом виконавча директорка Британського консорціуму роздрібної торгівлі Хелен Дікінсон назвала карантин "жахом перед Різдвом", а генеральна директорка Конфедерації британської промисловості Керолін Фейрберн заявила, що продовження відпустки громадян зі збереженням 80% їхньої зарплатні є "життєво важливим кроком", додавши, що доступне масове тестування може "змінити правила гри" для бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
20 лютого 2024
17 лютого 2024
05 лютого 2024
03 лютого 2024
22 січня 2024
04 січня 2024