Поділитись:

"Total Recall", або Якою була Луцькрада п'ять років тому (фото)

Середа, 04 листопада 2020, 09:30

"Total Recall" або "Згадати все" – фантастичний фільм тридцятирічної давнини режисера Пола Верховена з Арнольдом Шварцнегером у головній ролі аж ніяк не пов'язаний з Луцьком, його міською радою та обранцями громади, які в тій раді "сидять".

Звісно, нідерландський режисер зміг би зліпити якусь цікаву стрічку про шалені перипетії, які відбувалися у Луцькраді упродовж останніх п'яти років, проте ми не будемо його про це просити. Лише запозичимо назву кінопроєкту. 

Хто не знає (а зважаючи на нікчемну явку, таких людей може бути чимало), нагадаємо, що 25 жовтня в усій Україні та Луцьку зокрема відбулися чергові місцеві вибори.

За підсумками волевиявлення, одні обранці громади "почули" від  виборців "ласкаво просимо", а інші – "пора на вихід". Треті ж змогли залишитися на тому ж місці, проте перебуватимуть там уже в інший час. 

Сьогодні о 10:00 чинні депутати Луцькради востаннє прийдуть на пленарне засідання, ухвалять якісь рішення, зроблять групове фото та розійдуться, щоб у такому складі більше ніколи не зібратися. 

Своєю чергою ІА "Конкурент" вирішило повернутися у 2015-й та пригадати, як починалася сьома каденція Луцької міської ради.

*** 

24 листопада п'ять років тому новообрані депутати зібралися у залі засідань, аби урочисто отримати свої посвідчення з рук тодішнього очільника ТВК Леоніда Будцева.

Того дня у "гру" зайшло чимало нових "гравців". Чимало з них упродовж наступних років мовчки виконували роль "голосуючих пальців", не претендуючи на якісь лаври, чи взагалі будь-які згадки від журналістів. Проте разом із більш інертними обранцями громади, у раді з'явилися нові політичні зірки місцевого "розливу"– Алла Надточій, Юлія Вусенко, Борис Смаль, Тарас Шляхтич, Костянтин Петрочук, Петро Нестерук (який такої "зірковості" не витримав та накивав п'ятами, спробувавши скласти повноваження), Микола Федік, Андрій Покровський (який за час каденції створив власну політичну силу та "завів" в наступну раду шістьох депутатів) та інші.

Представники фракції Представники фракції "УКРОП" Борис Смаль, Юлія Дацюк, Орися Залевська та Тетяна Янчук під час дебюту у міськраді...

...а це частина фракції ...а це частина фракції "Укроп" вже під час однієї з наступних сесій. Роль чоловіка серед жінок тут обійняв Сергій Балицький, а замість Орисі Залевської до кадру увірвалася Вікторія Побережна.

Юлія Вусенко, яка отримує депутатське посвідчення, навіть не підозрюючи наскільки тернистим виявиться її шлях... Продовжуватиметься він вже в обласній раді.><span class=Юлія Вусенко, яка отримує депутатське посвідчення, навіть не підозрюючи наскільки тернистим виявиться її шлях... Продовжуватиметься він вже в обласній раді.

...Натомість Вікторія Побережна провела доволі спокійну каденцію. В наступній ми її вже не побачимо><span class=...Натомість Вікторія Побережна провела доволі спокійну каденцію. В наступній ми її вже не побачимо

Свободівець Богдан Вавринюк не зміг довго Свободівець Богдан Вавринюк не зміг довго "варитися у депутатському казані" та невдовзі склав повноваження... Насправді, це єдине чим запам'ятався як депутат

...а ось його колега та лідер фракції Микола Федік  набрав політичної ваги. Нову каденцію він розпочинатиме з кращою зачіскою.><span class=...а ось його колега та лідер фракції Микола Федік набрав політичної ваги. Нову каденцію він розпочинатиме з кращою зачіскою.

Не буде в наступній рад і ветерана війни на Донбасі Олександра Кравченка, який працював у складі фракції Не буде в наступній рад і ветерана війни на Донбасі Олександра Кравченка, який працював у складі фракції "Укроп"

Також у наступній каденції вже не буде чоловіків від Самопомочі Миколи Собуцького та Тараса Шляхтича. Як і самої Також у наступній каденції вже не буде чоловіків від Самопомочі Миколи Собуцького та Тараса Шляхтича. Як і самої "Самопомочі", власне...

...а ось Андрій Покровський в раду повернеться та й не сам. Разом із ним буде фракція, яка налічуватиме шістьох депутатів.><span class=...а ось Андрій Покровський в раду повернеться та й не сам. Разом із ним буде фракція, яка налічуватиме шістьох депутатів.

Поряд із новачками на "кораблі" залишилися й досвідчені бійці попереднього скликання: Павло Данильчук, Григорій Пустовіт, Андрій Козюра, Євгеній Ткачук, Микола Яручик.

Григорій Пустовіт розпочинав каденцію у ролі депутата. Упродовж багатьох місяців він Григорій Пустовіт розпочинав каденцію у ролі депутата. Упродовж багатьох місяців він "шпетив" всіх та кожного за будь-яку зайву кому у проєктах рішення, аж поки не став виконувачем обов'язків міського голови...

Четвірка бізнесменів: Євген Ткачук, Микола Яручик, Петро Нестерук та Андрій Покровський...><span class=Четвірка бізнесменів: Євген Ткачук, Микола Яручик, Петро Нестерук та Андрій Покровський...

Останній ряд фракції Укроп: Юрій Безпятко, Ігор Поліщк, Сергій Савчук><span class=Останній ряд фракції Укроп: Юрій Безпятко, Ігор Поліщк, Сергій Савчук

І Євген Ткачук, і Микола Яручик стали депутатами сьомої каденції за списками "Солідарності". Обоє вони першочергово відстоювали інтереси мешканців ДПЗ. Проте надалі їхні шляхи розійшлися. У майбутній раді Ткачук представлятиме партію "За майбутнє". А Яручик, хоч і був позафракційним, знову отримав мандат, будучи у списку політичної сили Петра Порошенка

Своєю чергою Андрій Авраменко, який обрався від "Солідарності" та завершив позафракційним, нову каденцію розпочне у складі фракції "Батьківщина". Аналогічний шлях пройшов і Олександр Козлюк.

Леонід Будцев та Ігор Поліщук під час першої сесії...><span class=Леонід Будцев та Ігор Поліщук під час першої сесії...

... та Андрій Козюра та Костянтин Петрочук під час однієї з наступних.><span class=... та Андрій Козюра та Костянтин Петрочук під час однієї з наступних.

А це - фракція А це - фракція "радикалів": Костянтин Петрочук, Аркадій Соломатін та Сергій Була. Під прапорами Ляшка ці чоловіки працювали недовго. Проте вони змогли "пережити" відкликання з ради та стати "цеглинами" для міцності нової більшості у раді.

Сергій Шкода пройшов шлях від депутата Луцькради до очільника Рожищенського районуСергій Шкода пройшов шлях від депутата Луцькради до очільника Рожищенського району

Наталія Бунда нормально пропрацювала лише половину каденції. Після смерті Миколи Романюка вона поїхала працювати до Львову і на сесіях більше не  з'являлася. Цікаво, чи прийде сьогодні?><span class=Наталія Бунда нормально пропрацювала лише половину каденції. Після смерті Миколи Романюка вона поїхала працювати до Львову і на сесіях більше не з'являлася. Цікаво, чи прийде сьогодні?

А ось Анна Мовяк відповідально відпрацювала всю каденцію. Від початку вона приходила у сесійну навіть з дитиною, якщо була така необхідність...><span class=А ось Анна Мовяк відповідально відпрацювала всю каденцію. Від початку вона приходила у сесійну навіть з дитиною, якщо була така необхідність...

***

Під час фінальної сесії Луцькради не буде однієї важливої людини – обраного людьми міського голови. П'ять років тому Микола Романюк, разом із 42 депутатами, отримав своє друге посвідчення градоначальника міста.

Посеред каденції його життя трагічно обірвалося й Луцьк залишився "безголовим" аж до 2020-го. Невдозві цю ситуацію буде нарешті виправлено. І вже одне з наступних засідань вестиме новообраний Луцький міський голова. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів