Поділитись:

У Великобританії розробили миттєвий тест на COVID-19

Вівторок, 03 листопада 2020, 17:06
У Великобританії розробили миттєвий тест на COVID-19

У Великобританії розробили миттєвий дихальний тест для виявлення COVID-19. Його точність оцінюється у 80 %.

Про це повідомляє Монітор Інфо.

Наразі миттєвий дихальний тест проходить випробування у Великобританії та Німеччині. Якщо компанія, яка його розробила, отримає фінансову допомогу, його можна буде застосовувати вже через 6 місяців.

Фахівці валлійської компанії Imspex Diagnostics стверджують, що їхній дихальний тест дозволяє також оцінить ступінь тяжкості захворювання на COVID-19 та зможе відрізнити його від інших захворювань та респіраторних інфекцій. Такий тест може бути найбільш корисним у лікарнях та у громадському транспорті, наприклад, в аеропортах.

Медичний журнал Lancet повідомляє, що зараз тест проходить випробування в Единбурзі та Дортмунді. Якщо компанія, яка його розробила, отримає фінансову допомогу, тест може бути готовим через 6 місяців. Один із розробників тесту Санті Домінгез переконує, що тест буде простим у використанні та не вимагатиме спеціального навчання медперсоналу.

Дихальні тести для виявлення різних видів захворювань, в тому числі респіраторних, розробляються протягом багатьох років. Робляться спроби використати його, наприклад, у діагностиці раку легенів та діабету. Тести працюють за принципом алкотестерів для перевірки тверезості водіїв.

Дія тесту полягає у виявленні летких хімічних речовин, які містяться у повітрі з легень пацієнтів. Дослідження на основі цього тесту настільки точне, що дозволяє відрізнити це захворювання від інших респіраторних інфекцій бактеріального та вірусного походження, а також від астми.

BBC News повідомляє, що, зі слів фахівців Університету Лафборо, які займаються перевіркою ефективності тесту, його точність оцінюється у 80 %. Фахівці з Единбурга стверджують, що вони виявили леткі хімічні речовини, які з великою достовірністю дозволять оцінити ступінь тяжкості хвороби і навіть оцінити ризик летальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів