Поділитись:

Корпус Луцького пологового віддадуть під коронавірусний шпиталь – рішення МОЗ

Понеділок, 02 листопада 2020, 20:13

Відповідно до розпорядження міністра охорони здоров’я України Максима Степанова від 31 жовтня №128, Луцька міська клінічна лікарня (акушерський корпус Луцького пологового будинку) внесена до переліку медзакладів, що надають допомогу хворим на COVID-19.

Таким чином, МОЗ погодило перепрофілювання закладу під тимчасовий госпіталь хворих на COVID-19. Про це йдеться на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці.

"Переобладнання окремого корпусу Луцького клінічного пологового будинку у тимчасовий інфекційний госпіталь – наразі найшвидше та найбільш ефективно. В корпусі буде окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт з хворими на COVID-19 та перенесення інфекції. Позаяк ситуація в Україні із рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу щодня погіршується, місцевій владі у всіх регіонах необхідно докласти максимум зусиль задля збільшення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на базі Луцького пологового будинку вирішили створити тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.  Його очолюватиме Лариса Духневич, головний лікар Луцької міської клінічної лікарні. Частина персоналу виступили проти такого рішенняЧастина пологового й далі функціонує, як медзаклад, де приймають пологи та надають допомогу жінкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів