Поділитись:

Частину Луцького полового будинку перетворять на коронавірусний шпиталь

Четвер, 15 жовтня 2020, 12:10

На базі Луцького пологового будинку створять тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. 

Відповідне рішення ухвалили у четвер, 15 жовтня, під час позачергового сесійного засідання Луцької міської ради. 

Так, всього планують розгорнути 214 ліжок. Вони будуть розташовані на другому, третьому та четвертому поверсі акушерського стаціонару. Для лікування вагітних жінок та новонароджених, заражених коронавірусом, на першому поверсі розгорнуть 36 ліжок.

Разом із цим начальник управління охорони здоров'я Луцькради Володимир Лотвін зазначив, що пологовий будинок продовжить працювати у штатному режимі. Гінекологічний корпус та жіноча консультація будуть повністю відокремлені від тимчасового інфекційного стаціонару. Лотвін підкреслив, що аналогічне рішення раніше вже ухвалила Вінницька міська рада.

Окрім цього, він повідомив, що ситуація в інших медичних закладах критична. У Волинській обласній інфекційній лікарні залишилося два вільних ліжка. В обласній клінічній лікарні – близько десяти.

Нагадаємо, 14 та 15 жовтня лікарі публічно виступили проти перетворення частини пологового будинку на коронавірусний шпиталь

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів