Поділитись:

Радіодиктант національної єдності: дедлайни написання і результатів

Вівторок, 03 листопада 2020, 06:58
Радіодиктант національної єдності: дедлайни написання і результатів

Радіодиктант національної єдності цьогоріч проводитимуть вдвадцяте. Традиційно він відбувається у День української писемності та мови – 9 листопада.

Як передає Суспільне, член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України з радіомовлення Дмитро Хоркін в ефірі Українського радіо розповів, хто написав текст ювілейного диктанту, де його слухати та яких особливостей чекати охочим долучитися до написання. 

Хто підготував диктант і хто читатиме

"Його пише лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, видатний письменник і видавець Іван Малкович. Читає текст людина, яка професійно навчена цього, – актриса театру і кіно, голос нашої радіодрами, театру перед мікрофоном на радіо "Культура" Римма Зюбіна. Між текстом і читанням є ще важлива наукова ланка: нас консультує доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко та завідувачка кафедри культури мови, яка проконсультує Римму Зюбіну, як правильно продиктувати", – розповів Хоркін.

Де слухати чи дивитись

Радіодиктант відбудеться 9 листопада, у День писемності та мови. Спецпроєкт розпочнеться о 9:00, а сам текст буде диктуватися о 9.15-9.30.

Почути диктант можна буде на "Українському радіо" та на радіо "Культура". На сайті ukr.radio у розділі "Як слухати" можна подивитися мапу частот "Українського радіо" для свого регіону. Також радіодиктант можна послухати в інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. Крім того, спецпроєкт транслюватиметься на сторінці Українського радіо та корпоративній сторінці Суспільного мовлення у Facebook та на YouTube телеканалу UA: Перший.

"Якщо ви не встигли на 9 ранку, можна пізніше зайти і в Facebook, і в YouTube: там одразу буде викладений ролик із начитаним радіодиктантом", – наголосив Хоркін.

Час на виконання

Протягом доби учасники радіодиктанту можуть відправляти свої тексти на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, "Українське радіо", "Радіодиктант". Лист може прийти, наприклад 18 листопада, але штемпель має бути не пізніше 10 листопада. Також свій текст можна надсилати на електронну адресу: [email protected].

Коли будуть результати

Текст радіодиктанту буде розміщено на сайті "Українського радіо" 11 листопада.

"У когось буде самоперевірка, а хто відправив (текст на перевірку – ред.) і переміг, той отримає цінні призи: це будуть і книжки, і різні запрошення, і екскурсії. Карантин мине, а ви зможете побувати в колисці радіомовлення на Хрещатику, 26. У нас тут є розкішний музей, а також можна буде зайти в студію і навіть щось поговорити”, – пояснив Хоркін.

Він додав, що головною метою проведення радіодиктанту є не виставляння оцінок, а "спонукати до вивчення української мови, до вдосконалення, підвищення культури української мови”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 січня 2024
03 січня 2024
05 грудня 2023
25 листопада 2023
01 листопада 2023
27 жовтня 2023
26 жовтня 2023
17 жовтня 2023
11 жовтня 2023
02 жовтня 2023