Поділитись:

У Луцьку поліція раптово зупинила тролейбус, аби перерахувати пасажирів

Середа, 28 жовтня 2020, 10:00

У Луцьку зранку 28 жовтня поліція зупинила тролейбус №2, аби перевірити дотримання карантинних норм, зокрема кількість пасажирів.

Про випадок на своїй сторінці у фейсбуці повідомила журналістка Надія Міщук. 

 

«Біля 8:40 на проспекті Волі поліція раптово зупинила тролейбус №2 і давай рахувати пасажирів. Усі знають про карантинні норми, але ж силою пенсіонерів, котрим конче треба на ринок в «години пік», ніхто виштовхувати не буде. Тим паче, не водій. У нього інші функціональні обов‘язки. Водій пополотнів, мовляв, заробив величезний штраф. Чесно кажучи, я тепер хвилююсь за його здоров‘я і життя пасажирів. Усі знають, що транспорту в місті не вистачає. Хіба в цьому винні водії? І як людям добиратися на роботу?» – написала вона. 

Очільник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц в коментарі ІА «Конкурент» запевнив, що за цей випадок візьмуться.

 «Вказівка водіям дана така: якщо всі сидіння заповнені, водій зобов'язаний навіть не зупинятися на наступній зупинці, якщо немає пасажирів на вихід. Але є людський фактор. Якщо таке сталося, то ми, звичайно, вивчимо, в нас є відеоспостережння, ми детально розберемося в цій ситуації. Якщо випадок стався, то є реальна загроза штрафу, але це вирішує суд», – роз'яснив він. 

Володимир Пуц зазначив, що всі водії ЛПЕ ознайомлені з наказом щодо дотримання карантинних вимог і стараються не брати «зайвих» пасажирів. Водночас очільник підприємства розповів, що поки штрафів не було і сподівається, що й надалі до цього не дійде. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів