Поділитись:

В Словенії впроваджують комендантську годину та посилюють карантин

Вівторок, 20 жовтня 2020, 01:32

Словенія повертається до карантинних обмежень у зв'язку із ростом кількості хворих на коронавірус.

Влада країни встановила епідемію і посилила карантинні обмеження, заборонивши перетин кордону між регіонами, масові збори, заходи і запровадивши комендантську годину. Рішення влади набуває чинності з 20 жовтня, комендантська година запроваджується з 21:00 до 06:00, -  пише "Суспільне".

"Уряд оголосив епідемію на всій території Словенії, беручи до уваги епідеміологічну ситуацію в Європі, що погіршується, і оцінку консультативної групи Міністерства охорони здоров'я, яка вважає, що епідемію слід оголосити якомога швидше", — заявив на пресконференції офіційний представник уряду Єлко Качин.

Міністр внутрішніх справ Алеш Хойс додав, що обмеження були запроваджені "з огляду на іноземний досвід, але, переважно, через те, що за останні два тижні більшість випадків поширення інфекції COVID-19 були результатом приватного нічного спілкування, приватних вечірок в готелях, ресторанах тощо".

Водночас поважними причинами для пересування між регіонами є робочі поїздки і надзвичайні ситуації. За дотриманням указу уряду стежитимуть поліція і санітарна інспекція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів