Поділитись:

Італійський уряд продовжив надзвичайний стан до лютого 2021 року

Четвер, 08 жовтня 2020, 03:49
Італійський уряд продовжив надзвичайний стан до лютого 2021 року

Влада Італії прийняла рішення про продовдення надзвичайного стану до 31 січня наступного року. Також  в країні збільшили штрафи за відсутність захисної маски  до 1000 євро.

Як пише італійське агентство Ansa, рада міністрів своєю постановою продовжила надзвичайний стан до 31 січня 2021 року і затвердила правило, яке розширює карантинні обмеження, як мінімум, до 15 жовтня, - інформує "Суспільне".

Як повідомляє The Local, схвалена урядом постанова зобов’яже носити маски на території Італії в будь-який час доби та в усіх частинах країни. Відповідно до її тексту, італійці повинні користуватися масками кожного разу, коли виходять за межі власного дому та використовувати її "навіть на відкритому повітрі, якщо перебувають поруч з іншими людьми, які не належать до однієї родини".

Окрім того, уряд збільшив максимальну суму штрафу за нехтування медичними масками з 400 до 1000 євро, при цьому в окремих регіонах місцева влада запровадила ще вищі штрафи. Також підприємства, які не дотримуються карантинних обмежень у своїх приміщеннях, можуть оштрафувати та зачинити на термін до 30 днів.

При цьому діти віком до шести років та люди з особливими потребами не повинні користуватися масками. Обмеження також не поширюються на осіб, які проводять індивідуальне тренування на відритому повітрі.

До таких заходів влада вдалася через зростання кількості випадків COVID-19. Нове розпорядження набуде чинності 7 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів