У Луцькому пологовому будинку можливе скорочення персоналу

Четвер, 15 жовтня 2020, 11:06

Частину працівників Луцького клінічного пологового будинку можуть звільнити через брак належного фінансування. Цей додатковий ресурс беруть за рахунок лікування хворих на коронавірус.

Про це йшлося у четвер, 15 жовтня, під час «бюджетної» комісії Луцькради, пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін розповів, що у пологовому будинку, де хочуть розгорнути «коронавірусну» лікарню, ще у квітні була тенденція для зменшення кількості пологів, зокрема через те, що запрацював перинатальний центр.

«У квітні вже вони думали, як починати робити організаційні зміни в плані скорочення персоналу, бо вони не витягували, зважаючи на кількість працівників та кількість пологів», - сказав Лотвін.

У квітні пологовий перейшов на оплату послуг із НСЗУ, зокрема щодо надання допомоги вагітним і породіллям з коронавірусом, що врятувало ситуацію, каже посадовець. Якщо цього додаткового фінансового ресурсу не буде, працівників таки доведеться звільняти.

«На сьогодні в окремому корпусі пологового на першому поверсі вже надають допомогу вагітним, там лежали дві пацієнтки. На 2-4 поверхах лежали біля 20 пацієнтів, частину з яких вже виписують. Більше 4 тисяч «квадратів» - загальна площа. Тому є можливість, щоб залучити ці площі для відкриття тимчасового інфекційного стаціонару. Тому, на мою думку, варто використати наші можливості, а потім залучати спорткомплекси, стадіони тощо», - зауважив Лотвін.

Водночас він повідомив, що управління охорони здоров’я не запропонувало жодного додаткового варіанту для розміщення хворих на коронавірус у Луцьку в разі погіршення ситуації.

Нагадаємо, у Луцьку планують розгорнути інфекційний шпиталь на базі акушерського корпусу пологового. Натомість сьогодні, 15 жовтня, медики пологового вийшли на акцію протесту проти організації «коронавірусного» блоку у пологовому будинку. станом на 10:20 вони мітингують під міською радою та вимагають розмови із владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: