«Безвізовий» рейтинг паспортів світу: український паспорт – на 11 місці

Субота, 10 жовтня 2020, 06:57

Український паспорт опинився на 11 місці за спектром можливостей відповідно до світового рейтингу Global Passport Power Rank 2020.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті проєкту, передає Суспільне. Автори рейтингу розподілили держави за кількістю країн із безвізовим режимом та тих, де візу дають по прибуттю.

11 сходинку рейтингу посів український паспорт. За допомогою нього громадяни України можуть відвідати 70 держав, з якими укладено домовленість про безвізовий режим. Ще в 41 країні українцям видають візу по прибуттю.

На першому місці перебуває Нова Зеландія. Її громадяни можуть вільно відвідувати 120 країн – у 86 з них при цьому знадобиться лише закордонний паспорт, ще 43 країни видають новозеландцям візи по прибуттю.

Далі у рейтингу опинились Німеччина, Австрія, Люксембург, Швейцарія, Ірландія, Південна Корея, Австралія (по 128 країн), Швеція, Бельгія, Франція, Фінляндія, Італія, Іспанія (по 127 країн), Нідерланди, Данія, Португалія, Литва, Норвегія, Ісландія, Велика Британія та Канада (по 126 країн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: