Поділитись:

"Думав, людям буде приємно": в Ковелі кандидат від "Слуги народу" роздавав смоктунці

П'ятниця, 09 жовтня 2020, 20:41

У Ковелі з агітаційного намета разом із листівкою на користь кандидата у депутати Ковельської міської ради Романа Шворака («Слуга народу») перехожим роздавали цукерки..

Водночас з того ж агітаційного намета розповсюджували друковані листівки на користь кандидата на посаду Ковельського міського голови Олега Уніги («Слуга народу»). Інцидент трапився 8 жовтня, йдеться на сайті ОПОРИ.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував порушення на вулиці Шевченка та звернувся до поліції. Із намету «Зе! Місцеві. Слуга народу. Олег Уніга. Ковель – це ти!» поширювали агітматеріал на користь Олега Уніги, брендовані ручки, а також листівки із Романом Швораком, поміщені у прозорий файл, та доповнені продуктами харчування – двома цукерками. Спостерігачу пояснили, що це – «власне виробництво кандидата».

Агітатор повідомив партію про можливий факт порушення, але продовжив розповсюджувати цукерки та друковані матеріали.

Як пояснив ОПОРІ Роман Шворак кандидат, він вперше бере участь у виборах. Каже: не знав, що роздача продуктів може розцінюватися як підкуп виборців та заборонена Виборчим кодексом.

"Чув, по тому, що можна давати – ручки чи ще щось, що там є обмеження по роздачі чи то 57, чи то 63 гривні. Ці цукерки на паличці – власного виробництва, я думав, що людям буде приємно, що ми у Ковелі цю цукерку виробляємо. Ми її не купували ніде, це власне виробництво, у мене є карамельний цех", – зазначив він.

Кандидат надрукував листівки на власному принтері та зібрав солодощі.

"Я думав, що людям буде приємно. Не знаю, що ще додати – просто вибачаюся за цю ситуацію", – зауважив Роман Шворак.

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Волині Віталій Ковальчук розповів, що подію зафіксували, а осіб, котрі роздавали брошури із цукерками, опитали. Нині вирішується питання про внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Остаточне рішення – за прокуратурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів