Поділитись:

Картини українських художників продаватимуть через ProZorro

Четвер, 08 жовтня 2020, 02:44

Картини українських художників продаватимуть через державну систему закупівель Prozorro.

Про це пише "Бабель".

На торги виставлять, зокрема, картини відомих українських художників.

Перший лот — картина «Хутір» Сергія Васильківського, виконана олією у 1883 році. Зазначається, що це один з небагатьох збережених зразків творчої спадщини живописця. З майже трьох тисяч картин, які Васильківський написав і заповів Україні, основну масу знищили або загубили в роки Другої світової війни.

Другий лот — полотно «Дівчина в білому костюмі» Лазаря Воловика, яке він написав у 1930 році. Художник — один з типових представників Паризької школи. Посмертно його роботи були представлені на багатьох виставках: в музеї Жакмар-Андре, у Великому палаці у Парижі, de la Rose-Croix.

Генеральний директор міжнародного фонду «Імперія мистецтв» Юлія Коломієць зазначила, що у системі Prozorro.Продажі гарна конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу.

«Впевнені, що на прозорому аукціоні державного значення нам вдасться продати ці твори мистецтва за найкращою ціновою пропозицією», — додала вона.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів прийняв постанову про повноцінний запуск в Україні електронного каталогу ProZorro MarketКабмін запустив онлайн-магазин ProZorro Market. Він дозволить бізнесу продавати товари державі — першого державного онлайн-магазину. Він допоможе малому і середньому бізнесу продавати свої товари державі, а установам купувати товари широкого вжитку за вигідними цінами (паливо, канцелярію, компʼютерну техніку, меблі тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів