Поділитись:

У луцькому Музеї сучасного українського мистецтва відкрили нову виставку (фото)

Субота, 26 вересня 2020, 18:30

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили новий мистецький проект Андрія Блудова під назвою «Соціополіс».

Відкриття відбулося у п'ятницю, 25 вересня, інформує Таблоїд Волині.

Керівна Партнерка МСУМКу Леся Корсак традиційно привітала гостей виставки та розповіла коротку біографію автора.

Отож український живописець Андрій Блудов народився 17 березня 1962 року в Уссурійську. У 1982 році закінчив Київський художньо-промисловий технікум, у 1990 – графічний факультет Київського державного художнього інституту. У цьому ж році став членом Спілки художників України. Також закінчив аспірантуру та став викладачем живопису в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури. Мешкає та працює у Києві.

Персональні виставки Блудова проходили в Україні (від 1994), Москві (1994), Утрехті (1996, Ні­дерланди), Цюриху (1998, 2001, 2003), Бадені (1998, Швейцарія), Ґреноблі (2000, 2002, Франція) та інших містах. Роботи Блудова знаходяться в музеях Києва, Сум, Хмельницького, а також у галереях та приватних колекціях в Україні, Швейцарії, Бельгії, США, Нідерландах, Австрії, Франції, Іспанії.

До Луцька митець привіз виставку «Соціополіс», в яку заклав теми урбаністики, переживань сучасного міста, глобалізації та людей в екранах гаджетів.

«Нарешті ці картини зібралися докупи, дякуючи гостинності Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Частина робіт приїхала з Китаю, частина – з приватних збірок, тому навіть я сьогодні почуваюся глядачем, розглядаючи власні роботи в такому просторі. Я щасливий, що можу показати цей проєкт, головною ідеєю якого є сучасне місто, його життя мовою живопису. Хотів вписати в роботи так зване «чорне дзеркало», якусь антиутопію життя, де люди існують в комп’ютерних програмах на моніторах. Для того, щоб рухатися далі, треба зупинитися і подивитися довкола. Сьогодні я це зробив», – розповів художник.

Мистецтвознавиця Зоя Навроцька висловила сподівання, що твори Андрія Блудова невдовзі з’являться і в постійній експозиції Музею.

«Це блискуча колекція творів, які спонукають до мислення, до роздумів, до уяви. Цікаві формати, яскраві кольори, неймовірні світи, ніби ти потрапив всередину кадру вистави або фантастичного кіно. Сподіваюся, це лише перша виставка автора в нашому Музеї», – поділилася пані Зоя.

Виставка традиційно триватиме місяць, а вже у жовтні відкривати творчий проєкт до Луцька приїде мистецьке подружжя з Ужгорода Віктор Мельничук та Беата Корн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів