Поділитись:

Євросоюз перевірить препарат для лікування COVID-19 на побічні ефекти

Субота, 03 жовтня 2020, 23:49
Євросоюз перевірить препарат для лікування COVID-19 на побічні ефекти

 У Європейському союзі вирішили  перевірити інформацію про побічні ефекти препарату "Ремдесивір", який використовують для лікування COVID-19.

 Є інформація, що деякі пацієнти, які приймали препарат, згодом страждали на порушення у роботі нирок. Зараз експерти перевіряють, чи були ці захворювання наслідком зараження коронавірусом чи вживання ремдисивіру, - пише "Суспільне"

На початку липня Єврокомісія за рекомендацією EMA схвалила використання препарату для лікування пацієнтів з COVID-19. Дозвіл видали за умови, що роботи з вивчення ймовірних побічних ефектів препарату триватимуть. EMA рекомендує допустити ремдесивір виключно для лікування дорослих пацієнтів з COVID-19 у віці від 12 років і старше.

Наприкінці липня Європейська комісія повідомила про укладений контракт на закупівлю 30 тисяч доз препарату Ремдесивір в американської компанії Gilead. Компанія продає його під комерційною назвою Veklury. Приблизно у той же час Міністерство охорони здоров'я України внесло зміни до протоколу лікування COVID-19, зокрема, розширивши застосування Ремдесивіру.

Оцінки щодо дієвості цього препарату засновані головним чином на дослідженні, проведеному Інститутом алергії та інфекційних захворювань США (NIAID). У ньому зазначається, що Ремдесивір може значно прискорити лікування хворих на COVID-19, утім, ймовірно, не зможе знизити смертність. Дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів