Поділитись:

Ріст випадків пневмоній дуже високий, – головний санітарний лікар Волині

Четвер, 01 жовтня 2020, 15:25

фото ілюстративне

Щоденно медики фіксують повільний ріст захворюванності та смертності від коронавірусної хвороби у Волинській області. За минулий тиждень ріст складає 48 %, порівнюючи з попереднім тижнем.

Про це 1 жовтня під час брифінгу повідомила Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Кількість нових випадків – понад 890.

«Це пов’язано із рядом причин. По-перше, більшість людей вже повернулися із відпусток. Розпочалися масові заходи, під час яких ігноруються засоби індивідуального захисту та рекомендації МОЗу. Також є порушення протиепідеміологічних заходів у громадському транспорті. Розпочалося навчання у школах, де є велика кількість дітей. Вони контактують одне з одним. Якщо на початку вересня ми фіксували щоденно 60-70 нових випадків, то нині від 100 до майже 150 випадків», – зазначила Янко.

Понад 11% недужих – це медичні працівники, які входять до групи ризику. Фіксують також ріст тяжких випадків захворювань. Зокрема, росте кількість недужих на пневмонію. За минулий тиждень фіксували 377 випадків, що на 75 % вище, аніж середній рівень у серпні. В основному хворіють дорослі. Дитяча захворюваність на пневмонії складає 4 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів