Поділитись:

Результат за 5 хвилин: польська фірма представила новий тест на коронавірус

Четвер, 01 жовтня 2020, 13:08
Результат за 5 хвилин: польська фірма представила новий тест на коронавірус

фото ілюстративне

Фірма Inno-Gene, учасниця варшавської біржі, похвалилася першим у Європі тестом на коронавірус, який, як запевняє компанія, можна зробити за 5–10 хвилин, а не 1–3 дні, як наявні тести. Вартість його теж значно менша – 80 злотих.

Про це пише Монітор Інфо.

У середині вересня Центр досліджень ДНК – спілка, що залежить від Inno-Gene, подала патентну заявку про кількахвилинний генетичний тест для діагностування SARS-COV-2. Тест базується на перевіреній, винайденій в Японії методиці – тесті RT-LAMP.

«Винахід Центру досліджень ДНК дозволяє скоротити час ідентифікації коронавірусу до 10 хвилин порівняно із традиційними методами діагностування ПЛР (6–7 годин без врахування часу доставки біологічного матеріалу до медичної лабораторії)», – написали в повідомленні.

Пізніше виявилося, що на тести є попит. На початку цього тижня Центр досліджень ДНК отримав перше серйозне замовлення з Індії на 250 тис. таких тестів.

Замовлення пілотних тестів в кількості 5 000 шт. буде реалізоване у жовтні 2020 р., натомість замовлення частини тестів, які залишилися, тобто 245 тис. шт., має бути реалізоване до 31 грудня 2020 р. Середня ціна продажу тесту становить 10 доларів.

Компанія повідомила, що вона веде переговори з кількома закордонними суб’єктами, зацікавленими купівлею тестів RT-LAMP. Серед них – UEFA і кілька аеропортів.

Тест робиться на базі слини за 5–10 хвилин і має коштувати 80 злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів