Поділитись:

На Волині військовий через суд добився зменшення боргу за позику

Четвер, 01 жовтня 2020, 14:44

До Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Андрій, який є учасником бойових дій. Він просив допомогти йому розібратися зі стягненням заборгованості за договором позики, який він отримав онлайн. 

Зібравши всі необхідні докази та обговоривши питання у відповідній справі, юрист Олексій Кірносов підготував відзив на позовну заяву про стягнення заборгованості за договором позики. Також направив запит до військового комісаріату та заяву про долучення доказів до матеріалів справи. Оскільки клієнт працевлаштований за кордоном, у судовому засіданні юрист захищав його інтереси за довіреністю, виданою місцевим центром, повідомили в центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області. 

Однією з основних підстав для оскарження нарахованих штрафних санкцій стало те, що у 2014 році пан Андрій був мобілізований до Збройних сил України, після звільнення зарахований до резерву і є військовозобов`язаним, а тому на нього розповсюджуються пільги, встановлені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Зокрема, закон передбачає, що з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, штрафні санкції, пеня перед банками за користування кредитом не нараховуються.

Рішенням суду позов банківської установи було задоволено частково. Заборгованість за договором позики було зменшено з 49 895 грн. 57 коп. до 1581 грн. 88 коп.

Договір позики – це один з видів зобов’язань, спрямованих на передачу майна. Позика є однією з форм кредиту, у відповідності до ст. 1049 Цивільного Кодексу України, позичальник зобов’язаний повернути позикодавцеві позику у строк та в порядку, що встановлені договором. Але існує багато аспектів щодо оскарження нарахування фінансовими установами, банками зобов`язань перед ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів