Поділитись:

На Волині юристи добилися скасування виконавчого напису нотаріуса

Середа, 16 вересня 2020, 18:13
На Волині юристи добилися скасування виконавчого напису нотаріуса

До Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся пан Анатолій, який має ІІІ групу з інвалідності, з проханням допомогти зі скасуванням виконавчого напису нотаріуса.

Із цим йому допомагав юрист Олексій Кірносов, – повідомили в регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області. 

На Волині юристи добилися скасування виконавчого напису нотаріуса

Зібравши всі необхідні докази та обговоривши всі питання у відповідній справі, була підготовлена позовна заява про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню. Також були подані клопотання про витребування доказів та заява про забезпечення позову. У судовому засіданні Олексій Кірносов захищав інтереси клієнта за довіреністю, адже у зв’язку зі станом здоров’я чоловік не міг з’явитися на судове засідання.

Рішенням суду позов клієнта було задоволено повністю. Визнано виконавчий напис, вчинений приватним нотаріусом, таким, що не підлягає виконанню. Стягнуто з відповідача на користь клієнта судовий збір.

Що таке виконавчий напис?

Виконавчий напис – це розпорядження нотаріуса про примусове стягнення з боржника на користь кредитора грошових сум або передачі чи повернення майна кредитору, здійснене на документах, які підтверджують зобов’язання боржника.

Підстави для скасування виконавчого напису

Однією з обов`язкових умов вчинення виконавчого напису є безспірність заборгованості, яку повинен перевірити нотаріус. Також при вчиненні виконавчого напису враховується недотримання строків позовної давності, які в загальному становлять 3 роки, а в деяких випадках 1 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів