Поділитись:

Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)

Середа, 23 вересня 2020, 06:58
Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)

На Волині тривають щорічні тренування рятувальників-газодимозахисників. Усі нормативи та вправи виконують в апаратах на стиснутому повітрі.

Про це розповів Суспільному речник ДСНС Волині Володимир Нестеров.

Під час навчань рятувальники відпрацьовують вправи з пошуку людей під час пожежі.

"По троє заходять у задимлені приміщення. Там штучно створена висока температура. Працюють на апаратах на стисненому повітрі", – каже Володимир Нестеров.

Перед кожним з етапів навчань стоїть пост безпеки. Там працівники ДСНС чітко розраховують час можливої роботи рятувальника у тих чи інших умовах. Із задимленого приміщення кожен з учасників навчання виходить зі своїм результатом, який оцінюють згідно з нормативами.

Працювати у повному бойовому спорядженні та з апаратами стисненого повітря важко, каже речник волинських рятувальників. У проміжках між завданнями навчань рятувальники вирішили урізноманітнити навантаження грою у футбол.

М'яча рятувальники ганяють у повному бойовому спорядженні. Його вага 8 кілограмів.

"Хлопці самі собі створюють такі завдання. Це не норматив, а ініціатива самих рятувальників. Головне, що усі, хто грає тут у футбол, бігають в апаратах стисненого повітря. Це теж тренування", – каже Володимир Нестеров.

Тренувальні бази на яких пожежники відпрацьовують різні ситуації є у чотирьох містах на Волині: Луцьку, Нововолинську, Ковелі та Володимирі-Волинському. Щодня нормативи виконують 50 рятувальників. Напередодні, 21 вересня, тренувалися пожежники-газодимозахисники з Ковеля, Старої Вижівки та Турійська.

Зі слів Володимира Нестерова, до кінця вересня навчання пройдуть близько 400 вогнеборців з усіх підрозділів ДСНС в області. Такі відпрацювання рятувальники влаштовують 3-4 рази на рік.

Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)Футбол у бойовому спорядженні: як тренуються волинські надзвичайники (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів