Поділитись:

У річку в Луцьку закинули 160 кілограмів коропа (фото)

Вівторок, 22 вересня 2020, 23:00

22 вересня відбулося зариблення на русловому ставку річки Омелянівка в межах м. Луцьк. Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок коштів місцевих рибалок – любителів та небайдужих громадян.

Про це інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Так, до річки випущено 160 кг дволітки риби, середньою вагою близько 125 грамів/екз. Зокрема, вселено 1 280 екз. коропа.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Уляники Рожищенського району Волинської області.

«Дякуємо всім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду факторів, таких як замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення дійсно необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу водойм», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Закликаємо громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40 .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів