Поділитись:

Карасі та окуні в сітці: в заказнику на Волині зловили браконьєра (фото)

П'ятниця, 11 вересня 2020, 15:02

На Волині у гідрологічному заказнику «Лучний» виявили браконьєра з мисиновою сіткою.

Про це повідомляє пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

9 вересня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства на водному об’єкті поблизу с. Хорів Локачинського району (Гідрологічний заказник «Лучний»).

Близько 6:00 години виявили порушника, який ловив рибу мисиновою сіткою. Зловмисник встиг зловити 12 екземплярів карася сріблястого та 6 екземплярів окуня звичайного, чим завдав шкоди на 1206 грн.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи буде направлені до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Сітку вилучили.

Пізніше на тій ж водоймі виявили громадянина, який порушував Правила рибальства. На нього оформили протокол про адмінправопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, окуня – 141 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів