Поділитись:

Скільки порушників зафіксував рибпатруль за минулий тиждень

Вівторок, 22 вересня 2020, 05:14
Скільки порушників зафіксував рибпатруль за минулий тиждень

У період з 14 по 21 вересня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та два – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє рибпатруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 323 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили два кг водних біоресурсів. Також вилучено 24 од. заборонених знарядь лову, з яких 22 – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 19 вересня в ході рибоохоронного рейду викрито грубе Порушення правил рибальства. Порушник за допомогою мисинової сітки здійснював незаконний вилов риби. У сітці знаходилася риба: карась сріблястий – 2 екз. та короп – 1 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 340 грн. Інцидент стався на р. Турія, поблизу с. Тойкут Ковельського району Волинської області.

Того ж дня, під час рибоохоронного рейду на р. Залізниця, поблизу с. Комарове Маневицького району Волинської області, викрито аналогічне порушення. Місцевий житель здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На усіх викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

З 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024