Поділитись:

Карта поляка: яка зараз ситуація із видачею на Волині

Вівторок, 22 вересня 2020, 12:00
Карта поляка: яка зараз ситуація із видачею на Волині

Проблем у процедурах оформлення Карт поляка на Волині зараз немає. Головна проблема – це коронавірус, який дуже обмежив змогу приймати людей.

Це зауважив новий Генконсул Польщі в Луцьку Славомір Місяк в інтерв'ю ІА "Волинські Новини". 

"Ми продовжуємо її (Карти поляка, – К.) дію у випадку закінчення 10-річного строку з моменту видання, а також тим, хто змінює якісь дані, наприклад, прізвище після одруження, і дітям, яким виповнилося 18 років. Сподіваюся, що скоро ми повернемося до роботи з видавання Карт поляка. Побачимо, якою буде осінь. Вірю, що винайдуть вакцину, ліки і до наступного року ми забудемо про все це", – зазначив він. 

Карта поляка: яка зараз ситуація із видачею на Волині

Водночас, розповів Славомір Місяк, у Генконсульстві стежать, аби Карти не підробляли. Адже, зазначив, що підробити можна все. 

"Карта поляка – документ, який має своє значення. Завдяки їй можна отримати дозвіл на постійне проживання в Польщі, у перспективі – громадянство. Тому потрібно, аби все було відповідно до чинного законодавства. Ми стежимо за тим, аби карти отримували ті, хто передбачений законодавством", – наголосив Генконсул. 

Нагадаємо: Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур, який обіймав цю посаду з 2017 року, пішов у відставку. Замість нього консульство очолить Славомір Місяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів