Поділитись:

Новий Генконсул Польщі в Луцьку хоче відкрити в школах польські класи

Середа, 29 липня 2020, 09:40
Новий Генконсул Польщі в Луцьку хоче відкрити в школах польські класи

У Луцькому консульському окрузі немає польської школи, а також немає польського класу, який, відповідно до законодавства України, зараховувався до освіти меншин. Це, зокрема, пов’язано з невеликою кількістю людей польського походження, що проживають в окрузі.

Про це розповів новий Генконсул Республіки Польщі в Луцьку Славомір Мішяк, – йдеться на сайті польського Сейму. 

З іншого боку, зауважив він, простежують зростання інтересу до вивчення польської мови. Особливо як до другої іноземної мови в українських початкових школах. 

"Зважаючи на такий великий інтерес до вивчення польської мови, я вважаю, що варто розглянути питання про створення 1-3 класів в одній з українських початкових шкіл, де більшість предметів української навчальної програми викладалися б польською мовою. Особисто я маю такий досвід із Бреста, і він дуже успішний. В Україні з четвертого класу польська мова викладається як друга іноземна мова. Тому це було б гарною основою. А з четвертого класу можна було б почати більш поглиблене вивчення польської мови, а не з самого початку. Дефіцит персоналу (викладачів) – значна проблема, яка перешкоджає ефективному навчанню", – наголосив він. 

Нагадаємо: Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур, який обіймав цю посаду з 2017 року, пішов у відставку. Замість нього консульство очолить Славомір Мішяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів