Поділитись:

Щодня майже 200 волинян хочуть поїхати до Польщі (відео)

Субота, 30 травня 2020, 18:27
Щодня майже 200 волинян хочуть поїхати до Польщі (відео)

Генеральне консульство республіки Польща у Луцьку відновило роботу 4 травня. За три тижні видали вже понад 3220 віз. В середньому щоденно працівники консульства опрацьовують до 200 заяв.

Такі цифри Суспільному надали у самій дипустанові.

Наразі в консульстві приймають винятково документи з метою отримання віз для виконання робіт у сільському господарстві, садівництві та городництві, а також у транспортній галузі, – кажуть в консульстві.

У дні прийому документів поблизу дипустанови щоранку збираються люди, які оформляють робочі візи для виїзду за кордон.

Більшість людей, які чекають на вулиці, щоб потрапити у консульство, розповіли, що прийшли за робочою візою. За кордон їдуть, бо під час карантину гроші у родинах закінчилися.

"Збираємося їхати, бо мусово якось виживати. До карантину їздила і зараз треба. Поїдемо трохи заробимо, приїдемо до сім’ї, до дітей", – розповіла Тетяна Дацюк, яка прийшла оформити робочу візу.

Щодня майже 200 волинян хочуть поїхати до Польщі (відео)

Затримок із видачою віз нині немає, каже заробітчанка з Іваничівського району Олена Кужель. Свою візу вона отримала за 7 робочих днів. Жінка планує пробути у сусідній державі до півроку.

"Їду на трускавки. 25 років на одне і те ж місце. В Україні — важко, тому що немає таких коштів. У Польщі можна заробити на 3-4 тисячі більше", – розповіла жінка, яка вже забирає готову візу.

Відвідувачів в умовах карантину пускають у консульство лише у масках і рукавичках. На вході до будівлі чергують військовослужбовці Нацгвардії.

Щодня майже 200 волинян хочуть поїхати до Польщі (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів