Поділитись:

Чи зростає серед туристів інтерес до Луцького замку

Неділя, 20 вересня 2020, 20:10
Чи зростає серед туристів інтерес до Луцького замку

Популярність Луцького замку вимірюється не лише тим, скільки людей фізично зайшло туди, а ще й інформаційною сферою. 

Так вважає начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис. Про це він повідомив в програмі "Тема дня" на Суспільному. 

"Раніше ми думали про замок лише в контексті верхнього замку, а про окольний знали лише історики і ті, хто дуже цікавляться. А тепер Окольний замок, вежа Чарторийських і все, що пов'язане з нею, стало дуже актуальним і дуже впізнаваним", – зазначив він. 

Олександр Котис запевнив, що треба ще трохи часу, аби всі роботи завершилися, тоді ми побачимо сплекс цікавості і в фізичному вимірі.

"Адже йдеться не тільки про реставрацію, йдеться про те, що буде новий туристичний маршрут. Буде більше підстав побувати в Луцьку", – наголосив він. 

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець зазначила, що через карантинні обмеження і неможливість виїхати за кордон внутрішній туризм розвивається, відтак всі пам'ятки, які розташовані в Україні набули нової популярності. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів