Поділитись:

Лицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в Луцьку

Понеділок, 25 травня 2020, 16:26
Лицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в Луцьку

Днями представники Луцькради оглянули стан реалізації проєкту «Нове життя старого міста...», у межах якого в Луцьку реставрують цінні історичні локації.

Зараз тривають роботи в підземеллях, які дивують незвичною цегляною кладкою, численними ходами, де знайдено нові цікаві артефакти. Зокрема, нещодавно виявили підземні кімнати, про які немає жодних історичних даних. Що приховано в цих кімнатах – ще тільки належить з’ясувати. Окрім підземель, реставрується вежа князів Чарторийських, оборонна стіна й підвали. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці перший заступник міського голови Григорій Недопад. 

Із його слів, у відновлених пам'ятках для відвідувачів буде створено велику кількість цікавих локацій, серед яких експозиція лицарства та середньовічних часів, створення воскової фігури монаха та голограми привида. За допомогою сучасних технологій туристи зможуть побачити, як комплекс пам’яток виглядав у минулому. Після відкриття нового історичного комплексу уся територія дивуватиме відвідувачів і стане однією із найважливіших історичних принад нашого міста.

Лицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в ЛуцькуЛицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в ЛуцькуЛицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в ЛуцькуЛицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в ЛуцькуЛицарство, фігура монаха і голограма привида: чим дивуватимуть відновлені пам’ятки в Луцьку

Реалізація настільки масштабного проєкту стала можливою завдяки залученню європейських грантових коштів у сумі 1 034 млн євро в межах проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька», який впроваджується в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів