Поділитись:

Художника Бенксі позбавили прав на одну із найвідоміших його робіт

П'ятниця, 18 вересня 2020, 03:44

Вуличного художника Бенксі позбавили авторських прав на одну із найвідоміших його робіт— «Метальник квітів».

Намалював він її у Палестині у 2003 році.Про це пише "Бабель" із посиланням на "The Guardian".

Відповідне рішення ухвалив Офіс Європейського Союзу з інтелектуальної власності (EUIPO). Розгляд справи тривав два роки.

Представники художника подали до суду на компанію з виробництва листівок Full Colour Black, яка використовувала зображення графіті на своїх листівках. EUIPO не став на бік Бенксі, оскільки художник відмовився розкрити свою особистість.

«Бенксі прийняв рішення залишитися анонімним і переважно малювати графіті на власності інших людей без їх дозволу, ніж малювати їх на полотнах або на своїй власності», — наводить The Guardian текст постанови.

У 2019 році Бенксі відкрив у Лондоні магазин зі своїми роботами, щоб захистити права на свої графіті, після чого виставив роботи на сайті. Художника критикували за те, що він продавав у магазині «образливі» товари, в тому числі диско-кулі, зроблені з використаних під час заворушень поліцейських шоломів, а також копії бронежилета, в якому виступав реп-виконавець Стормзі на фестивалі в Ґластонбері у 2019 році. Проте суд визнав спробу Бенксі формалізувати підхід до реалізації інтелектуальної власності лише бажанням обійти закон.

Представники художника побоюються, що це рішення загрожує інтелектуальним правам Бенксі на інші його роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів