Поділитись:

Жінки на Волині краще здали ЗНО, аніж чоловіки

П'ятниця, 18 вересня 2020, 08:30

Жінки, які у 2020 році здавали зовнішнє незалежне оцінювання, отримали вищий середній бал із більшості предметів, аніж чоловіки.

Про це свідчать деперсоніфіковані дані про всіх учасників тестування, які оприлюднив Центр оцінювання якості освіти за 2020 рік.

Отож, якщо обирати учасників суто за статтю, то середній бал жінок із української мови, історії України, математики, фізики, біології та англійської мови вищий, аніж у чоловіків. Разом з тим хлопці отримали в середньому вищий бал з хімії та географії.

Водночас, якщо аналізувати у відсотковому значенні кількість жінок та чоловіків, які взагалі не подолали прохідний бар’єр, то майже з усіх предметів дівчата становлять вищий відсоток. Наприклад, середній бал з історії України у дівчат становить 137, а у хлопців 131. Але з загальної кількості учасниць ЗНО з цього предмету 15,1% зазначені як такі, що не набрали прохідний бал. Серед хлопців таких 10,5%.  

Серед тих, хто враховувався, маються на увазі не лише випускники середніх навчальних закладів області, а й інші категорії учасників. Тобто, випускники ПТУ, вищих навчальних закладів та інші категорії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів