Поділитись:

У Луцьку премію імені Івана Корсака вручили за історичний роман

Середа, 16 вересня 2020, 06:58
У Луцьку премію імені Івана Корсака вручили за історичний роман

Львівський письменник Юрій Винничук отримав літературну премію імені Івана Корсака за історичні романи "Аптекар" та "Сестри крові". Вручення відбулось 15 вересня, у музеї Сучасного українського мистецтва у Луцьку, пише Суспільне.

Премію відомого українського письменника та журналіста Івана Корсака три роки тому заснувала його родина спільно з видавництвом "Ярославів  Вал", в якому Іван Корсак за життя видав 17 історичних  романів. Вручення премії відбувається щороку до Дня народження письменника.

Головою журі конкурсу є директор видавництва Михайло Слабошпицький. До членів журі входить фундатор премії, син Івана Корсака – Віктор, а також лауреати премії попередніх років Віктор Кралюк та Микола Суховецький.

Цього року журі визначило лауреатом премії Юрія Винничука за історичні романи "Аптекар" та "Сестри крові".

У романі Юрія Винничука описуються історичні події 17 століття, які відбувалися у Львові. Головна героїня – львів'янка, яка задля того, щоб навчатися в медичному університеті, змушена переодягатися у хлопця. У другій частині книги дівчина після завершення навчання у Падуанському університеті повертається до Львова та працює там. Боронить місто від нападів поляків, коротко про свої книги розповів лауреат премії Юрій Винничук. Автор планує видати трилогію – продовження цього роману.

Премія створена для розвитку історичного роману та вшанування пам’яті Івана Корсака. За фінансовим еквівалентом літературна премія Івана Корсака –друга в Україні після Шевченківської. Лауреати отримують 50 тисяч гривень.

У Луцьку премію імені Івана Корсака вручили за історичний романУ Луцьку премію імені Івана Корсака вручили за історичний роман

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів