Поділитись:

В українських школах понад 500 класів відправили на самоізоляцію

Вівторок, 15 вересня 2020, 00:30
В українських школах понад 500 класів відправили на самоізоляцію

В Україні 501 шкільний клас відправили на самоізоляцію у зв'язку з підтвердженими випадками COVID-19. Усього 37 українських шкіл переведені на дистанційне навчання.

Як пише Суспільне з посиланням на пресслужбу Офісу президента, за минулу добу (станом на 14 вересня – ред.) на COVID-19 захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а від початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної хвороби серед учнів і 296 – серед учителів.

За словами міністра охорони здоров'я, за перший тиждень навчання у школах на самоізоляцію з 199 704 класів відправили 145.

МОЗ та МОН розробили рекомендації, відповідно до яких відбувається навчання у школах в умовах карантину. Відповідно до них, учням початкових класів можна пересуватися приміщеннями закладу освіти без маски або респіратора. Для старших учнів масковий режим діятиме лише під час перерви, а на уроках маску дозволено не вдягати.

У школах також запровадили адаптивну структуру навчального року – передбачили можливість змінювати терміни канікул, початку й закінчення семестрів залежно від епідеміологічної ситуації.

На вході (а їх має бути відчинено декілька) повинні бути встановлені антисептики, а учні перед уроками мусять мити руки з милом. У туалетах має бути рідке мило та паперові серветки замість рушників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів