Поділитись:

Лише 5% українців хочуть, аби діти вчилися дистанційно

Четвер, 10 вересня 2020, 18:11

40 % опитаних українців негативно ставляться до запровадження обмежувальних заходів для організації навчання у школах з нового навчального року. 30 % – ставляться до цього позитивно, а 22 % – нейтрально. 

Такі результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".  

Водночас половина опитаних вважає оптимальними протикарантинні правила для шкіл, запроваджені владою з вересня цього року. При цьому чверть українців вважають їх надто жорсткими, 11 % – навпаки надто м’якими. Відносно більше тих, хто вважає запроваджені заходи жорсткими, серед тих, хто має дітей дошкільного віку.

49 % підтримують обов’язкове носіння масок для учнів на перервах у школі, попри це, 45 % – проти такої ініціативи. Найбільше останніх серед тих, хто має дітей дошкільного та шкільного віку.

72 % вважають, що навчання в школах цього року потрібно проводитися за традиційною системою (з відвідуванням навчальних закладів). 19 % підтримують змішану форму (традиційну та дистанційну), лише 5 % – повністю дистанційну. Відносно більше тих, хто підтримує інноваційні підходи до навчання дітей, серед респондентів молодої вікової категорії (18-29 років) та мешканців міст.

74 % вважають, що ситуація з весняним карантином негативно вплинула на успішність навчання дітей у школах. 66 % мають подібні очікування і щодо навчання цього року.

86 % тих, чиї діти навчалися у школі цього року під час карантину, зазначили, що вони мали доступ до онлайн навчання. 14 % не мали. 47 % опитаних, чиї діти навчалися онлайн, використовували для занять Viber, 28 % – Zoom, 13 % – Skype, по 11 % – телеуроки або ж Google classroom.

61 % зазначили, що заняття з дітьми онлайн відбувалися регулярно, 18 % – що вони мали як регулярний, так і нерегулярний характер, і лише 10 % сказали, що уроки відбувалися переважно нерегулярно.

Довідково: 

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%. Терміни проведення: 1-5 вересня 2020 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів