Поділитись:

Чи збільшать освітянам зарплатню

Вівторок, 08 вересня 2020, 23:00

У Міносвіті кажуть, що обіцяного підвищення поки що не буде через нестачу коштів.

Про це повідомила у вівторок пресслужба Міністерства освіти і науки, - пише "Громадське".

Ухвалена торік урядом постанова про поступове підвищення найнижчого посадового окладу освітянам до рівня чотирьох прожиткових мінімумів поки не діятиме.

Там кажуть, що призупинили дію постанови, яка передбачала поступове збільшення зарплат освітянам до 2023 року, оскільки у місцевих бюджетах наразі на це немає грошей. Постанова не діятиме до кінця року.

У МОН переконують, що зацікавлені у введенні в дію саме цієї постанови, оскільки нею виконуються не лише норми законодавства, а й підвищуються соціальні стандарти та гарантії держави, спрямовані на зростання рівня життя освітян.

В Міносвіти наголошують, що проблему потрібно негайно вирішити. Кажуть, що вже попросили уряд передбачити у держбюджеті на 2021 рік необхідні гроші.

«… оскільки при формуванні бюджету галузі розмір оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників має дуже важливе значення», — йдеться у повідомленні.

За попередніми розрахунками фахівців МОН, впровадження програми у 2021 році потребуватиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет — близько 39 млрд грн, місцеві бюджети — близько 11 млрд грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів