Поділитись:

Волинські депутати виступили проти геїв та лесбійок

Четвер, 10 вересня 2020, 15:50
Волинські депутати виступили проти геїв та лесбійок

Депутати Волинської обласної ради просять захистити традиційну сім'ю.

Волинська обласна рада підтримала проєкт рішення «Про звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України щодо неприпустимості впровадження гендерної ідеології в законодавство України та необхідності захисту традиційних сімейних цінностей і розвитку інституту сім’ї».

Про це стало відомо 10 вересня під час сесії облради, – передає ВолиньUA.

«У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону № 3316 від 09.04.2020 року «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)». У цьому документі, зокрема, пропонується доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею 1611, яка передбачає кримінальну відповідальність за публічне висловлення свого ставлення до гендерної ідеології та пропаганди ЛГБТ.

В сучасних геополітичних умовах питання захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї стає актуальною проблемою нашої національної безпеки. Вважаємо, що в Україні на державному рівні має бути розроблений і запроваджений комплекс заходів, спрямованих на підтримку традиційних українських цінностей і розвиток інституту сім’ї та інших суспільних інституцій, які підкреслюють і пропагують ідентичність українців та самобутність українського світогляду, культури, мови, традицій, сім’ї та родини.

З огляду на викладене, вимагаємо відхилити вказаний законопроєкт як поспішний, антиконституційний та дискримінаційний», – йдеться у тексті звернення.

До слова, стаття 1611 "Публічні заклики до ворожнечі, насильницьких дій, переслідування чи приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності" декларує наступне:

1.Публічні заклики до ворожнечі, насильницьких дій, переслідування чи приниження гідності осіб чи груп осіб або до пошкодження чи знищення їх майна за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності – караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
2. Ті самі дії, вчинені посадовою (службовою) особою, – караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023