Поділитись:

«Оскар» вручатимуть по-новому

Середа, 09 вересня 2020, 20:01

Американська кіноакадемія представила нові стандарти, яким повинні відповідати кінострічки для номінації в категорії "Найкращий фільм" премії "Оскар". 

Про це повідомили на сайті кінопремії, – пише Українська правда.Життя. 

Їх розробили заохотити розмаїття і справедливе представництво на екрані і за його межами, щоб краще відображати різноманітність аудиторії, що йде в кіно, повідомляють організатори.

Загалом представлено чотири стандарти:

  • один з акторів першого або другого плану повинен належати до недостатньо представленої расової або етнічної групи: бути темношкірим, азіатом, латиноамериканцем, жителем Близького Сходу або представником іншої етнічної групи;
  • щонайменше 30 % акторського складу на другорядних ролях повинні бути від щонайменше двох недостатньо представлених груп: жінок, етнічних представників чи представників раси (окрім європеоїдної), ЛГБТ-спільноти або людей з інвалідністю;
  • основна тема чи сюжетна лінія картини повинна стосуватися недостатньо представлених груп;
  • на керівних та інших посадах повинні бути кілька представників недостатньо представлених груп; принаймні 30 % знімальної групи мають становити представники недостатньо представлених груп.

До недостатньо представлених належать входять жінки, люди інших рас, окрім європеоїдної, члени ЛГБТ-спільноти люди або люди з інвалідністю.

Нові правила стануть обов’язковими з 96-ї церемонії у 2024 році - щоб отримати номінацію, фільм повинен відповідати щонайменше двом з чотирьох стандартів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів