Поділитись:

В Україні розпочався 13-й фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

Середа, 09 вересня 2020, 03:48
В Україні розпочався 13-й фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art

В Україні розпочався 13-й фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Ar.

Про це пише "Громадське".

З 7 по 13 вересня в Україні відбудеться 13-й фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Цьогоріч подія проходить у новому форматі — оффлайн у Львові, а також онлайн. Онлайн-покази та низка подій просто неба у Львові — безкоштовні.

До конкурсних програм куратори фестивалю відібрали 30 фільмів, 12 до програми Національного конкурсу та ще 18 до Міжнародної конкурсної програми. Окрім того, є чотири спеціальні позаконкурсні програми: «От халепа! Comedy Shorts», «Дівчата-бунтарки», «Нічні фільми про відверте» та «Місто vs. Людина: урбан шортс».

Ще шість добірок кінострічок формують блок про те, як це — бути тут і зараз. Це добірки, які розкривають суть цьогорічного слогана фестивалю: «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Диваки у світі див», «Мистецтво – це політика!», «Відтінки любові» та «Опір системі».

Три покази відбудуться у партнерстві з європейськими кіношколами – переглянемо фільми з Берліну, Києва та Лодзі. 

Також глядачі Wiz-Art можуть переглянути фільми-переможці 10 європейських фестивалів та долучитися до обрання найкращого європейського короткометражного фільму року.

Спеціально на прохання Wiz-Art п'ятеро українських режисерів та режисерок зняли фільми-рефлексії про карантин. Їх глядачі зможуть побачити у межах кінопоказу Ukrainian Directors on Quarantine.

Відбудеться і Wiz-Art Lab – індустріальна секція фестивалю, яка складається з виступів та розмов провідних українських та іноземних кінематографістів. Вона буде корисною як представникам кіноіндустрії та преси, так і глядачам, які хочуть краще розуміти кіно.

Усі можуть долучитися до публічних обговорень, сесій Q&A, дискусій та лекцій Їх транслюватимуть на Facebook та YouTube фестивалю. 

Під час Q&A — сесій запитань та відповідей — досвідом ділитимуться премійовані режисери Богдан Мурешану (Румунія) та Декель Беренсон (Ізраїль). Серед спікерів — режисерки Анна Бурячкова та Жанна Озірна (Україна), режисер Тарас Дронь (Україна), продюсер Ігор Савиченко.

Онлайн покази будуть безкоштовними та доступними для перегляду на онлайн-кінотеатрі фестивалю Wiz-Art Film Festival Online. Перегляд фільмів можливий тільки з території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів