Учені з’ясували, від чого залежить ступінь похмілля
Учені з Німеччини провели дослідження і з'ясували, від чого залежить тяжкість похмілля.
Про це пишуть Українські Національні Новини.
Фахівці досліджували алкогольні звички добровольців у віці від 19 до 40 років. Всіх учасників поділили на три групи. Одна випила 1,2 л пива, а потім 4 келиха вина, друга – в зворотному порядку вживала алкогольні напої. Третя група пила тільки пиво або тільки вино. Всіх добровольців помістили під медичний нагляд.
Потім їм дали тиждень, щоб весь алкоголь повністю вийшов з організму, і повторили експеримент ще раз, змінивши при цьому порядок вживання напоїв.
З'ясувалося, що на тяжкість похмілля не впливає порядок розпивання алкогольних напоїв. Вчені зазначили, що основними причинами похмілля є зовсім інші чинники, а саме: зневоднення, реакція імунної системи, порушення обміну речовин і гормонів, кількість барвників і ароматизаторів.
Експерти пояснили, що тяжкість похмілля залежить не тільки від якості спирту, а й інших інгредієнтів напою. Наприклад, барвники підсилюють похмілля, тому при однаковій концентрації спирту бурбон може викликати сильніше похмілля, ніж горілка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: