Поділитись:

Учені з’ясували, від чого залежить ступінь похмілля

Вівторок, 08 вересня 2020, 21:01
Учені з’ясували, від чого залежить ступінь похмілля

Учені з Німеччини провели дослідження і з'ясували, від чого залежить тяжкість похмілля.

Про це пишуть Українські Національні Новини. 

Фахівці досліджували алкогольні звички добровольців у віці від 19 до 40 років. Всіх учасників поділили на три групи. Одна випила 1,2 л пива, а потім 4 келиха вина, друга – в зворотному порядку вживала алкогольні напої. Третя група пила тільки пиво або тільки вино. Всіх добровольців помістили під медичний нагляд.

Потім їм дали тиждень, щоб весь алкоголь повністю вийшов з організму, і повторили експеримент ще раз, змінивши при цьому порядок вживання напоїв.

З'ясувалося, що на тяжкість похмілля не впливає порядок розпивання алкогольних напоїв. Вчені зазначили, що основними причинами похмілля є зовсім інші чинники, а саме: зневоднення, реакція імунної системи, порушення обміну речовин і гормонів, кількість барвників і ароматизаторів.

Експерти пояснили, що тяжкість похмілля залежить не тільки від якості спирту, а й інших інгредієнтів напою. Наприклад, барвники підсилюють похмілля, тому при однаковій концентрації спирту бурбон може викликати сильніше похмілля, ніж горілка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів