"Давайте мріяти, як Джамала", – Павло Шеремета

П'ятниця, 05 серпня 2016, 21:00

Економіст Павло Шеремета розповів про те, що потрібно змінювати в системі державного управління та що робити з економічною безгарамотністю населення.

Для радикальних змін в системі державного управління треба закрити на три дні майже всі міністерства, щоб зрозуміти, якою ж повинна бути структура уряду. Про це український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета розповів 5 серпня на гутірці "Бандерштату".

"Ми свого часу закрили інспекцію із захисту споживачів, бо вона їх не захищала, а "віджимала" ринок електроніки. Але, нагадую, навіть якщо ви почнете щось змінювати, закривати, то система буде пручатись і говорити, що ви без тих чи інших структур не зможете", – сказав Павло Шеремета.

Також він наголосив на тому, наскільки важливо привчити керівникам його підлеглих приходити не за "получкою", а за зарплатою.

"Фінансувати не університети, а студентів. Проводиться ЗНО, люди мають рейтинг, ми беремо перші 10 тисяч дітей, які ідуть туди, де вони ідуть вчитися. Варто керівнику чітко говорити, що це зароблена, а не "получена" гривня. Тим більше, що зараз українці ідуть до розуміння того, що оплачується результат, а не місяць роботи", – зазначив він.

Також економіст наголосив, що успіх полягає і в мріях та цілях, які людина ставить перед собою.

"Давайте мріяти, як Джамала! Вона б не виграла, якби не мріяла", – зазначив Шеремета.

Один з присутніх поцікавився, як побороти економічну безграмотність населення, на що Павло Шеремета відповів, що доречними будуть різні способи. За його словами, й проведена на фестивалі гутірка теж сприятиме цьому.

"От мені було складно зрозуміти, як на музичному фестивалі зробити гутірку, а, виявляється, люди приходять, слухають", – додав Павло Шеремета.

На закінчення він розповів, що успішний бізнес залежить від ключових людей в команді кожного керівника.

"Ключових людей я тримаю в штаті, я їх розвиваю. Все решта в периферії організації, там конкуренція брутальніша. Якщо у вас є фірма, то треба дуже чітко визначити, в чому ваша ключова здібність", – сказав Павло Шеремета.