Поділитись:

Єврокомісія вперше представила економічний прогноз для України

Понеділок, 15 травня 2023, 17:13
Єврокомісія вперше представила економічний прогноз для України

Єврокомісія вперше підготувала економічний прогноз для України, який виявився напрочуд позитивним.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Після падіння приблизно на 29% минулого року, українська економіка, як очікується, «зросте на 0,6% цього року і на 4,0% у 2024 році», – заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, представляючи дані.

За словами Джентілоні, економіка України, на яку напала Росія, виявилася «надзвичайно стійкою».

Втім, прогноз для України «схильний до надзвичайної невизначеності і вирішальною мірою залежить від розвитку війни», визнає Єврокомісія у своєму весняному звіті.

Єврокомісія зазначає, що її прогнозна публікація вперше містить огляд структурних особливостей економіки, останні показники та перспективи для України, Молдови та Боснії та Герцеговини, яким Рада ЄС надала статус кандидата на членство в Євросоюзі у червні та грудні 2022 року.

У червні Єврокомісія оприлюднить попередню оцінку щодо прогресу України у реформах, необхідних для відкриття переговорів про членство у ЄС. Зауважимо, за результатами дослідження, яке провів консорціум українських аналітичних центрів, підсумкова оцінка виконання Україною «євроінтеграційних» критеріїв склала 6,8 бала з 10, тобто перевалила за дві третини.

Нагадаємо: країни-члени ЄС та його інституції з початку повномасштабного російського вторгнення надали 20 мільярдів доларів для підтримки економічної та фінансової стабільності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів