Поділитись:

На Волині результати тестів на коронавірус затримували через ремонт

П'ятниця, 04 вересня 2020, 12:43
На Волині результати тестів на коронавірус затримували через ремонт

Результати ПЛР-тестів на коронавірус на Волині затримували через ремонт приміщення і переїзд лабораторії.

Про це під час брифінгу у п'ятницю, 4 вересня розповів виконувач обов'язків генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін. Він із заступницею прибув на Волинь, аби з'ясувати, чому в області затримують видачу результатів тестування на Covid-19. 

За словами медика, ситуація у області є відносно керованою та не зовсім поганою. А причинами затримки у роботі Волинського обласного лабораторного центру були ремонт та переїзди. 

Те, що ми побачили на вулицях і громадських місцях у Луцьку, прихильність до дотримання протиепідемічних вимог є доволі низькою. Близько 40% осіб не використовують маски. Це одна з проблем, які будуть у звіті. Закликаю волинян більш відповідально ставитися до дотримання протиепідемічних вимог. 

"Зараз лабораторія повним складом переїхала у нове приміщення, і ми розраховуємо, що рівень черг буде мінімальним. Штат лабораторії розширили, і вже протягом двох-трьох тижнів лабораторія зможе вийти необхідну кількість тестів – 1000 на добу", – зазначив Ігор Кузін.

Ще однією проблемою волинської лабораторії чоловік назвав відсутність пріоритетності у опрацюваннях зразків. Це означає, що результати людини з явними ознаками коронавірусу можуть прийти пізніше, аніж, до прикладу, результати людини, яка просто збирається за кордон. Тут проблема стосується тих, хто відбирає зразки, і не маркує їх відповідно до пріоритетності. 

Центр громадського здоров'я готовий також посприяти відкриттю ще однієї лабораторії на території області для того, аби максимально покрити потребу у тестуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів