Поділитись:

Луцьк залишиться "помаранчевим": як змінилися карантинні зони на Волині

Четвер, 03 вересня 2020, 19:15
Луцьк залишиться

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 3 вересня затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Вони впливають на карантинні правила у регіоні.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

До "помаранчевої" зони на Волині потрапили місто Луцьк та Луцький район.

Помаранчева зона забороняє, зокрема, роботу закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів, діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час, планові госпіталізації в лікарнях, роботу спортзалів, заклади культури, прийом нових змін в дитячі табори.

До "жовтої" – місто Володимир-Волинський; Володимир-Волинський, Горохівський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький, Рожищенський, Турійський та Шацький райони Волинської області;

В "жовтій" зоні вводиться заборона на відвідування установ соцзахисту, де знаходяться люди похилого віку. Винятком є ​​заклади, що надають допомогу в кризових ситуаціях. Також діють обмеження "зеленої" зони.

У зеленій зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

Довідково: Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів